Choď na obsah Choď na menu

Korea slog Egypten 4v1

Sydkorea tar emot Egypten på VM-stadion i Seoul. I första halvlek gjorde Huang Yi, som var klädd i en Sydkorea ströja, mål med en nick, Jin Yingquan gjorde mål och Mustafa Mohamed drog tillbaka ett. Efter halvtid, Sydkorea tillfälligt 2-1 Egypten. I den andra halvleken säkrade Cao Guicheng segern och Quan Changxun lade till grädden på moset. I slutet av matchen, Sydkorea 4-1 Egypten.

Egypten är tvåa i Afrikacupen, men Salah är frånvarande, och flera huvudspelare är inte med på tabellen. Deras startuppställning är bara värd 18 miljoner euro. En sydkoreansk Sun Xingmin som bär en Billiga Fotbollströjor är redan 80 miljoner euro. Så innan matchen var Sydkorea redan en lovande sida, och det var ingen överraskning att vinna, men det var lite av en överraskning för 4-1-segern. Tre av Sydkoreas fyra mål kom från nick.

I denna 4-1-match fortsatte Sydkorea uppvärmningsmatchen i 3 obesegrade matcher, varav två var 2-0 Chile och 4-1 Egypten, och den senaste matchen mot Paraguay låg under 0-2. 2 mål för att slutföra kvitteringen 2-2. På kvällen den 2 juni slog Japan Paraguay med 4-1, medan Sydkorea förnedrades av Brasilien med 5-1. På den tiden ansåg de att Japan var ett betyg högre än Sydkorea. Men i natt slog Sydkorea Egypten med 4-1, medan Japan svepte med 3-0 av Tunisien, och opinionen vände en stor vändning på ett ögonblick.